Иновативни решения за хидроизолация с продуктите на Schlüter®-Systems в мрежата на Топливо АД

Иновативни решения за хидроизолация 
                    с продуктите на Schlüter®-Systems в мрежата на Топливо АД

Топливо АД е официален дистрибутор за България на продуктите на Schlüter®-Systems - водеща немска компания с повече от 50 години опит в разработването на иновативни решения и системи за монтаж на плочки.

Schlüter®-Systems предлага решения за хидроизолация и сигурна връзка между плочките и основата. Основни приложения: хидроизолационни системи за душ кабини и други мокри помещения, решения за инсталирането на плочки при открити зони като балкони и тераси, системи за инсталиране на подово отопление, метални и PVC профили за защита и подобряване на външния вид на ръбовете и преходите при инсталирането на плочки и др.

Мембрани

Schlüter®-DITRA е полиетиленова мембрана с решетъчна структура, която се използва при залепване на керамични и каменни плочки. DITRA ограничава разпространението на възникнали пукнатини в основата към инсталираните плочки.

Schlüter®-DITRA DRAIN е полиетиленова подложка със специална конструкция за изграждане на капилярен дренаж при инсталирането на плочки върху тераси и балкони за ефективно отвеждане на водата без налягане и предотвратяване обратното просмукване в покриващия слой.

Хидроизолационна система

Schlüter®- Kerdi предлага интегрирана фамилия от продукти, които образуват свързан водонепропусклив комплект за душ кабини с плочки. Тъй като в повечето случаи плочките и фугиращите елементи не са водоустойчиви, те трябва да бъдат монтирани заедно с хидроизолационна система, която да управлява влагата и да предотвратява появата на мухъл. Чрез мембраната Schlüter®- Kerdi се ограничава проникването на вода и водни пари.

Важно предимство пред други разпространени хидроизолационни мембрани е, че с Schlüter®- Kerdi драстично се намалява времето за монтаж.

Профили и дилатационни фуги

Schlüter®-Profiles предлага широка гама от профили за довършителни работи и защита на ръбовете от напукване и отчупване. Профилите могат да имат различни форми, цветове, шарки и размери. Дилатационните фуги предотвратяват евентуални напрежения при первазите на вратите, преходите към стените и други ограничителни конструкции.

Система за инсталация на подово отопление

Schlüter®- DITRA-HEAT е система за инсталиране на плочки с подово отопление. Системата включва мембрана, подходящ нагревателен кабел и термостат. Мембраната DITRA-HEAT служи за разединяване на инсталираните плочки от основата и гарантира, че евентуална пукнатина в подовата повърхност няма да се предаде на инсталираните плочки. Благодарение на специалното оформление на мембраната, нагревателните кабели могат да бъдат поставени навсякъде където е желана топлина, без да са необходими нивелиращи смеси. Това прави монтажа бърз и лесен.

Продуктите на Schlüter®-Systems ще откриете в мрежата на Топливо АД , както и онлайн на https://toplivo.bg/proizvoditeli/Schluter-Systems-KG. Служителите на компанията ще отговорят на всички възникнали въпроси.